STOKSON powstał w 1990 roku i obecnie jest jednym z najnowocześniejszych przedsiębiorstw wyspecjalizowanych w segmencie słodkich produktów piekarniczych. Nasza firma jest pionierem i liderem rynku donutów w Polsce i jedną z największych firm produkcyjnych w tej kategorii w Europie. Jesteśmy zespołem pełnych pasji profesjonalistów, ceniących kreatywne podejście do pracy. Posiadamy najważniejsze, międzynarodowe certyfikaty gwarantujące najwyższą jakość i bezpieczeństwo produkcji. W naszych zakładach wykorzystujemy innowacyjne rozwiązania w zakresie technologii, produkcji, magazynowania oraz logistyki produktów.
Aktualnie poszukujemy kandydatów/ek na stanowisko:
Młodszy technolog żywności (K/M)
Miejsce pracy: Piekary Śląskie
Zakres obowiązków:
Opracowywanie i modyfikacja receptur produktów.
Przeprowadzanie prób laboratoryjnych i technologicznych oraz przygotowywanie raportów z badań.
Tworzenie i uzupełnianie dokumentacji technologicznej oraz specyfikacji produktowych.
Wprowadzanie zmian w recepturach i nadzór technologiczny nad procesem produkcji.
Przygotowywanie prób marketingowych.
Wysyłka próbek surowców do badań zewnętrznych laboratoriów.
Ścisła współpraca z technologiem żywności.
Wymagania:
Wykształcenie kierunkowe w zakresie technologii żywności.
Znajomość MS Excel i Word.
Znajomość języka angielskiego na poziomie podstawowym (A2/B1).
Zaangażowanie i kreatywność.
Oferujemy:
Umowę o pracę na pełen etat.
Możliwość zdobycia wartościowego doświadczenia zawodowego.
System kafeteryjny (sport, kultura, bony itp.).
Możliwości podnoszenia kwalifikacji i zajęcia z języka angielskiego.